MENI

1

Uvažavajući sve druge sportove, sa ponosom možemo reći da je Taekwondo zasigurno najtrofejniji i najuspješniji sport u Bosni i Hercegovini

Nakon priznanja Olimpijskog komiteta BiH koja su sinoć dodijeljena javnosti su se obratili čelnici Taekwondo saveza BiH, koji su ponosni na rezultate u posljednjem periodu ali i posljednjih godina koji ih svrstavaju na prvo mjesto kada su trofeji i uspješnost u pitanju.

U prilog našoj tvrdnji ide i izbor najuspješnijih sportista za 2023. u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, koji se održan sinoć.

Naš Nedžad Husić je najuspješniji senior BiH, njegov brat Benjamin Husić je najuspješniji junior BiH.

Sara Pidro je najuspješnija juniorka BiH, TKD Novi Grad Sarajevo najuspješniji klub u BiH.

Uz nagrađene, u uži izbor za najuspješniju seniorku ušli su i Džejla Makaš, Ada Avdagić i Nadina Mehmedović, ali je u toj konkurenciji dominirala Lana Pudar, kojoj ovom prilikom i čestitamo na izboru za najboljeg sportistu BiH.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam na prijedlog predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine dobitnik priznanja ” PLAKETA ZA DOPRINOS I RAZVOJ VRHUNSKOG SPORTA U BiH”.

TAEKWONDO SAVEZ Bosne i Hercegovine i taekwondo porodica kao članica Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine će i dalje nastaviti sa uspjesnim radom i ostvarivanjem vrhunskih rezultata”, kazao je predsjedavajuci predsjednistva TKS BiH Samir Šarić, te dodao:

“Moram naglasiti da svi rezultati taekwondo sporta u BiH ne bi bili moguci bez podrške Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, sa ministrom Kenanom Magoda, Vlade KS sa premijerom Nihadom Ukom, te Turističke zajednice KS sa predsjednikom Harisom Fazlagićem, kao ni bez Federalnog ministarstva kulture i sporta sa ministricom Sanjom Vlaisavljevic.”

TKS BiH posebnu zahvalnost duguje i Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine i predsjedniku Akademiku Izetu Rađi, te generalnom sekretaru OK BiH Saidu Fazlagiću.

Idemo zajedno u nove pobjede i hrabro koračamo prema olimpijskoj godini u kojoj imamo velika očekivanja 🇧🇦

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista