MENI

1

Varešanović: Nisam zaslužio onakvo saopštenje navijača, garantujem dobar rezultat

Mirza Varešanović danas je i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba FK Sarajevo nakon čega se obratio predstavnicima medija na press-konferenciji.

Direktorica kluba Ajla Alimanović, prije današnjeg predstavljanja, istakla je da “koševska vlada” prije imenovanja novog trenera obavila razgovor sa više kandidata. “I izabrali Mirzu”, rekla je Ajla Alimanović i dodala: “Cilj nam je da budemo najbolji i najorganizovaniji klub u BiH. Mirza ima tu ljubav, privrženost i emociju koju može prenijeti na igrače koji će to moći prenijeti na teren”.

Varešanović je istakao da mu je drago što se nakon 12 godina vraća u svoj klub.

“Dat ću sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate. Cilj ostaje izlazak u Evropu. Najveći zadatak je da prenesem svoju ljubav i emociju na igrački kadar. Mislim da oni imaju kvalitet, ali da ne znaju koja je veličina Sarajeva. Poznat sam kao borac i u mom prethodnom boravku u klubu, gdje je bilo određenih problema, sada sam 12 godina stariji i iskusniji. Bilo je tu nekih grešaka i sa moje strane. Dat ću sve što je u mojoj moći da vratimo navijačima osmijeh na licem. A što se tiče saopštenja navijača, mislim da to nisam zaslužio. Ako je iko podnio žrtvu u ovom klubu, to sam ja. Kad sam bio sportski direktor Sarajeva, meni je sin otet zato što nisam dozvolio da se dešavaju neke stvari”, istakao je Varešanović.

Za razliku od prethodnog mandata na klupi FK Sarajevo, konstatuje da je sada drugačija situacija.

“Dolazim u vrhunske uslove u BiH. Garantujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Nema niko veću želju od mene da ostvarimo dobar rezultat. Ovaj klub je od mene napravio gospodina, dao mi sve u životu. Želim mu to vratiti”, naglasio je novi trener Sarajeva.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista