MENI

9

Varešanović pun optimizma najavio 148. vječiti derbi

Sutra se u Zenici igra 148. vječiti sarajevski derbi, Sarajevo je nominalni domaćin Željezničaru, a danas su ovaj ‘posebni’ meč najavili iz bordo tabora.

Pobjeda u Širokom Brijegu u posljednjem kolu na kratko je donijela osmijeh na lica ekipi sa Koševa, ipak, na tome ne žele stati. Sve misli usmjerene su na veliki derbi i najvećeg rivala Željezničar.

Danas su se medijima obratili šef struke Mirza Varešanović i prvotimac Besim Šerbečić.

“Što se tiče derbija, znamo da je to specifična utakmica i znamo koliko znači. Stanje na tabeli i forma igrača ne govori ništa. Moramo dati zadnji atom snage, imati veliku želju. Imamo dobru situaciju, ulazimo puni samopouzdanja, ulazimo u utakmicu nakon pobjede u Širokom Brijegu“, rekao je Varešanović.

Sarajevo je protiv Zrinjskog igralo očajno, a u Širokom Brijegu je bila potpuno druga priča i čini se da se brojna pojačanja polako uklapaju u sliku.

“Nije da se pravdam, ali protiv Zrinjskog naš plan nije bio najbolji. Uradili smo analizu i to je mnogo bolje izgledalo u Širokom Brijegu. Na toj utakmici smo pokazali da je plan bio dobar, da smo pogodili sve što smo promijenili i nadam se takvoj utakmici i sutra“.

Borba za Evropu još uvijek nije gotova: “Željo je u boljoj situaciji, bolje stoje na tabeli. Mi se moramo dobro spremiti, te se nadam da ćemo ostvariti dobar rezultat. Svi znamo da nam ova utakmica puno znači, u svakom smislu“.

Derbi se u Zenici igra u neobičnom terminu od 13 sati bez navijača?

“Besmisleno, ali to su odluke organa Saveza. Utakmica u Širokom Brijegu je pokazala koliko je bitno kada imate navijače. Igrači su pokazali da su željni podrške, nadam se da će naredne utakmice biti otvorene za publiku“.

Varešanović je najavio da će ekipa još danas odraditi trening, te da ima nekoliko rovitih igrača.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista