MENI

2

Vaterpolo LEN Challenger Cup u Sarajevu je završen, domaći Invictum ostvario prvu evropsku pobjedu

Jučer je okončano evropsko vaterpolo takmičenje LEN Challenger Cup, čiji domaćin je bilo Sarajevo. U grupi C Len Challenger Cupa organizator Invictum Sarajevo je imao priliku ugostiti ekipe iz Turske (Enka Sport Istanbul), Slovačke SKP (Modri Draci Košice), Bosne i Hercegovine (Banja Luka), kao i LEN sudijsku organizaciju iz Gruzije, Španije, Litvanije, Danske i Velike Britanije.

Takmičenje je otvorio domaćin Invictum u bosanskohercegovačkom derbiju protiv ekipe iz Banja Luke gdje je domaća ekipa iz Sarajeva upisala prvu evropsku pobjedu rezultatom 17:12.

U drugoj utakmici snage su odmjerili Enka iz Istanbula i SKP Modri Draci Košice iz Slovačke, gdje je ekipa Enke opravdala ulogu favorita i na kraju slavila rezultatom 22:10.

Drugi dan takmičenja su otvorile Enka i Invictuma iz Sarajeva gdje je klub iz Turske slavio sa ubjedljivih 19:6. Dok su u drugoj utakmici igrale ekipe SKP Modri Draci Košice i Banja luke u kojoj je ekipa iz Slovačke slavila sa 28:8.

Na zadnjem danu takmičenja odigran je meč između Enke i Banja Luke gdje je Enka obezbjedila prvo mjesto u grupi sa trećom pobjedom nad Banja Lukom sa 33:6. Dok su u drugoj utakmici igrali domaćin Invictum Sarajevo i SKP Modri Draci Košice., a Modri Draci Košice su obezbjedili prolaz u narednu fazu evropskog takmičenja sa rezultatom 21:6.

Bitno je spomenuti da je ekipa iz Sarajeva do evropskog takmičenja trenirala u izuzetnom teškim uslovima. Igrači koji su pokazali određenu kvalitetu na početku utakmice za prolazak dalje protiv SKP Košice su svoje trenažne pripreme radili u dvije plivačke pruge, taktičke i tehničke pripreme su radili samo vikendom u slučaju da nema drugih takmičenja jer je radnim danom izuzetno teško obezbjediti vaterpolo teren na kojem se igraju utakmice.

Ekipe iz Turske i Slovačke nastavljaju svoju europsku priču, dok predstavnici bosanskohercegovačkog vaterpola završavaju svoje evropsko takmičenje.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista