MENI

5

Vikend pregled Svjetskog nogometnog prvenstva

Vikend program Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru donio nam je 4 susreta osmine finala.

Subota je bila rezervisana za prve mečeve osmine finala, a Nizozemska i Argentina su odradile posao kao što se očekivalo.

Lale su sa 3:1 nadigrale SAD dok su Gaučosi uz nešto više problema, ali reći ćemo zasluženo eliminisali Australiju, pa će pobjednici ovog dvomeča odmjeriti snage u borbi za polufinale.

Mesi je postao drugi najbolji strijelac Argentine u historiji na Svjetskim prvenstvima,  9-tim pogotkom preskočio je Maradonu i sada je samo Batistuta sa pogotkom više ispred njega dok je Nizozemce dalje odveo Dumfries sa 2 asistencije i pogotkom.

U nedjelju Francuska je pokazala silu pobjedom 3:1 nad Poljskom, Mbappe je bio čudesan sa 2 pogotka i već je na 5 kada je ovo Svjetsko prvenstvo u pitanju, a Olivie Giroud je svojim 52 pogotkom u dresu Trikolora sa vrha liste najboljih strijelaca Francuske skinuo legendarnog Thierry Henryja.

Mbappe je sa nova dva pogotka na brojci od 9 na smotrama najboljih i sada je jedini u historiji koji je prije 24. rođendana stigao do te brojke. Engleska je u posljednjem meču vikenda savladala Senegal 3:0 uz rekordera Kanea koji je stigao do 11 pogotka za Tri Lava koje u nastavku takmičenja očekuje duel sa Francuskom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista