MENI

Red Neon Boxing Match Youtube Thumbnail

Villa protiv Zrinjskog bez nekoliko važnih igrača, na centru Švicarac

Bh. prvak Zrinjski će u četvrtak protiv Aston Ville igrati meč drugog kola grupe E Konferencijske lige.

Bit će to najteži meč za Zrinjski u ovoj grupi, s obzirom da Plemići idu na noge jednoj od trenutno najjačih ekipa u engleskoj Premier ligi, koja je u posljednjem kolu porazila također odlični Brighton sa čak 6:1.

Jasno je da će Aston Villa u ovom susretu biti veliki favorit protiv bh. prvaka, a mnogo toga će ovisiti i o sastavu koji na teren pošalje menadžer ovog tima Unai Emery.

Prema pisanju britanskih medija, duel sa Zrinjskim će propustiti trojica važnih igrača Ville – Alex Moreno, Leon Bailey i Tyrone Mings. S druge strane, očekuje se da Boubacar Kamara i Moussa Diaby ipak budu u konkurenciji za ovaj duel, iako je njihov nastup pod znakom upitnika.

Villa će protiv Zrinjskog računati i na prvu zvijezdu tima Ollieja Watkinsa, zatim Emilliana Martineza, Nicolu Zaniola, Lucasa Dignea i ostale poznate fudbalere. Pitanje je samo hoće li Emery na teren od prve minute poslati najjači sastav, ili će se odlučiti da ‘promiješa’ ekipu što je inače karakteristično za engleske klubove u grupnim fazama evropskih takmičenja.

UEFA je odredila i službena lica za ovaj meč. Glavni sudac susreta će biti Švicarac Urs Schnyder, a asistirat će mu sunarodnjaci Marco Zurcher i Benjamin Zurcher, te četvrti sudac Sven Wolfensberger. U VAR sobi će biti također Švicarci Fedayi San i Lionel Tschudi.

Utakmica Aston Villa – Zrinjski igra se u četvrtak od 21 sat uz direktan prenos na Areni Sport.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista