MENI

1

Više od stotinu sudionika na događaju ‘Trčim za mir!’

Sportski događaj pod nazivom “Trčim za mir!”, koji je održan u vikendu iza nas na širem području planine Rujište kod Mostara, okupio je više od stotinu sudionika i posjetitelja iz Bosne i Hercegovine i regije.

Motiv svih prijavljenih sudionika, kao i onih 15 koji su trčali virtuelno, je njihova želja da doprinesu promociji mira i zdravog stila života. Trka je sportsko-humanitarnog karaktera, a ujedno je to bila prilika da se promoviše turistički potencijal ovog dijela BiH, točnije područje Rujište, saopćili su organizatori.

Događaj su organizovale nevladine i neprofitne organizacije Global Analitika iz Sarajeva, Klub MASA iz Mostara i Pomozimo djeci iz Banje Luke. Ovo je bila prva po redu utrka koja je posvećena želji za mirom u BiH i svijetu, a moto utrke je “Nema puta ka miru. Mir je put!”. Želja organizatora je da ova utrka postane tradicionalna i da uđe u programe mirovnih aktivnosti kao i turističke ponude BiH.

Utrka je održana na trail stazama od pet, deset i 25 kilometara. Pobjednici u muškoj kategoriji “zelene staze”, odnosno na pet kilometara su Elmir Hasić, Mujo Trako i Jasmin Muratović, dok su u kategoriji žena najbrže bile Naomi Mangeralo, Aida Suljić i Vahida Mustafić.

Pobjednici u muškoj kategoriji “plave staze”, odnosno deset kilometara su Jasmin Pajević, Adnan Bajrić i Nedim Efendić, dok su se u kategoriji žena na pobjedničko postolje popeli Belma Baralija, Blanka Zahajska i Ivana Zovko.

Na “crvenoj stazi” dugoj 25 kilometara u muškoj kategoriji pobjednici su Sanel Uzunović, Almir Jašarević i Dino Šerer, a u kategoriji žena Selma Kukić i Selma Brčić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista