MENI

9

Wembanyama eksplodirao, riješio utakmicu i postavio najbolji učinak u gotovo 50 godina


Iako je u ligi službeno tek nešto više od sedam dana, 19-godišnji Victor Wembanyama već dokazuje da NBA budućnost pripada njemu. U gostujućoj pobjedi svojih San Antonio Spursa protiv Phoenixa 132:121, Francuz je briljirao u svim kategorijama i srušio gotovo 47 godina star rekord među novajlijama u ligi.

S čak 38 poena (šut 15/26, za tricu 3/6), Wembanyama je postavio najbolji učinak nekog igrača u prvih pet utakmica u NBA-u nakon 1976. godine i Larryja Kenona. Tome je dodao još 10 skokova, dvije asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Sunsi su u posljednjoj četvrtini uspjeli nadoknaditi zaostatak od 27 poena, izjednačivši rezultati na 116:116, ali Spursi su odgovorili furioznom serijom od 12:0, pri čemu je “Wemby” sam postigao 10 poena. Ponovno je briljirao atraktivnim akcijama i nebeskim zakucavanjima, poput onog u drugoj četvrtini.

Zach Collins mu se pridružio s 19 poena, a Devin Vassell upisao ih je 17. U ekipi Sunsa najefikasniji je bio Booker, kojemu je jedan skok nedostajao za triple-double. Imao je 31 poen, 13 asistencija i devet skokova. Durant je utakmicu završio s 28 poena i šest skokova, dok je Jusuf Nurkić za nešto više od 18 minuta upisao skromnih 7 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista