MENI

image-164

Za 45 dana prodato 133 hiljade dresova Fenerbahçea za ovu sezonu

Prošle sezone su žuti-ljubičasti prodali 375 hiljada dresova, ali sada su već dostigli 133 hiljade, krećući se prema novom rekordu.

Fenerbahçe je postavio rekord prodajom 375 hiljada dresova u sezoni 2022-23, a ove sezone je već za 45 dana dostignuto 133 hiljade, tako da se novi rekord bliži.

Esin Güral Argat, član Upravnog odbora Fenerbahçea, ističe da je ostvaren rast prodaje od 7 posto u odnosu na isti period prošle godine i dodaje: “Naši navijači i igrači su veoma zadovoljni ovogodišnjim dresovima. Fenerbahçe je ostvario rast od 21% od 2021. do 2022. u evropskim valutama. U 2022. smo ostvarili rast od 107% i ponudili 2.1 milion proizvoda našim navijačima. U prvih 5 mjeseci 2023. smo ostvarili rast od 19%.”

Napomenuto je da su tokom ljetnih mjeseci i porodice iz raznih evropskih zemalja koje dolaze na odmor u Tursku kupovale nove Fenerbahçeove dresove, a pred prodavnicama na stadionu Ülker formiraju se dugi redovi. Navijači su također pokazali veliko interesovanje za trening opremu i kolekcionarske proizvode.

Argat ističe da u njihovim prodavnicama koje pružaju usluge navijačima u 31 grad u Turskoj, 38% zaposlenih su žene i dodaje da će se taj broj povećati na 50% u naredne 3 godine.

KOJI IGRAČ VOLI KOJI DRES NAJVIŠE?

· Edin Džeko: Obožavam dres sa dominacijom žute boje, jedva čekam da ga nosim.

· Luan Peres: Naravno, prugasti! To je prvi Fenerbahçe dres i stvarno mi se sviđa jer, kako znate, to je originalno. Volim Fenerbahçe boje i prugasti dres mi je omiljen.

· Ferdi Kadıoğlu: Moj omiljeni dres je plavi, jer je plava moja omiljena boja.

· İrfan Can Eğribayat: Moja omiljena boja za dres je crna, jer izgleda malo bolje na meni, s obzirom da sam tamnije puti. Posljednji plavi dres koji smo nosili također je bio lijep, ali mislim da je crni najbolji.

· İsmail Yüksek: Svi dresovi ove sezone su zaista lijepi i vrijedni. Moj izbor je naravno prugasti dres, koji je naša legenda. Boje i dizajn su zaista lijepi.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista