MENI

2

Za dječije snove: Mozzart uz “Malu sirenu” iz Zavidovića

Udruženje “Mala sirena” u Zavidovićima već 11 godina pruža podršku djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, kao i njihovim roditeljima. Trenutno imaju oko stotinjak članova kojima se, zajedno sa njihovim porodicama, trude uljepšati i olakšati svakodnevnicu.

Njihovu plemenitu misiju prepoznali su u kompaniji Mozzart, iz koje su im uputili donaciju u tradicionalnoj akciji „Humanitarni tiket u podne“. Umjetnica iz Makedonije, Lenče Kukić je tipovala, a dobitak je obradovao “Malu sirenu“.

“Sredstava kompanije Mozart su utrošena na gradnju objekta jer nam je trenutno najpotrebnija podrška po pitanju tog projekta. Naša djeca trenutno uče u pregrađenim ruševnim prostorijama i hitno nam je potreban novi objekat. Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart koji su prepoznali naše udruženje i pomogli nam da gradimo dječije snove i bolju budućnost”, poručuje Adisa Mahovac, osnivač i izvršna direktorica Udruženja.

U ovom udruženju predano rade sa svojim članovima. U tu svrhu angažovani su defektolozi, socijalni pedagog, psiholog, neurofeedback terapeut, senzorni terepeut i odgajatelj.

Članovi udruženja imaju na raspolaganju kompletnu stručnu podršku koju stručni tim realizuje svaki radni dan u periodu 08-16 časova, a tu spadaju rana intervencija, logopedski tretman, defektološki tretman, senzorna terapija, psihološka podrška, neurofeefback terapija, radionice za djecu i odrasle, te inkluzivna igraonica.

“Mala sirena” pruža usluge koje su brojnoj djeci nedostupne u BiH, pa ih često posjećuju i porodice iz Tešnja, Maglaja, Žepča, Teslića… Udruženje svoj rad finansira kroz projekte i donacije i dijelom iz općinskog budžeta. Podrška društveno odgovornih kompanija, poput Mozzarta, predstavlja im dodatni vjetar u leđa u želji da ispune dječije snove.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista