MENI

1

Za sanaciju svlačionica na gradskom stadionu u Goraždu izdvojeno 5.000 KM

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović danas su potpisali ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje projekta sanacije svlačionica na gradskom stadionu “Mithat Drljević“ u Goraždu.

Vrijednost ugovora je 5.000 KM, a sredstva za realizaciju ovog projekta izdvojena su iz budžeta Vlade BPK s ekonomskog koda -Tekući transferi drugim nivoima vlasti.

Kako je ovom prilikom naglasio premijer Ćulov, potpisivanje ugovora nastavak je uspješne saradnje Vlade BPK Goražde i Gradske uprave Grada Goražde u pogledu realizacije infrastrukturnih projekata od značaja za stanovništvo.

-Svlačionice koje se nalaze na gradskom stadionu, izgrađene još sedamdesetih godina, u jako su lošem stanju, a s obzirom da je opredjeljenost Vlade BPK Goražde ulaganje u infrastrukturne projekte od značaja za naš kanton, odlučili smo da sufinansiramo projekat Grada Goražde. Mišljenja smo da ćemo realizacijom ovog projekta dobiti bolje uslove za odvijanje sportskih sadržaja na sportskim terenima, gdje često imamo priliku gledati i premijerne utakmice – kazao je premijer Ćulov.

Projekt će u određenom roku realizovati Gradska uprava Grada Goražda.

– Drago mi je da je Vlada BPK na čelu s premijerom prepoznala značaj projekata koje Grad Goražde nastoji realizovati uz podršku kantona. Ovo je prilika da riješimo problem dotrajalih svlačionica na gradskom stadionu koji je godinama prisutan, a u budućnosti ćemo nastojati da kandidujemo i druge projekte od interesa za naše građane – naglasio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista