MENI

1

Zabrinjavajuće vijesti uoči ključne utakmice Zmajeva: Obustavljeno održavanje Bilinog Polja

Stadion Bilino Polje u Zenici bit će domaćin ključne utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija protiv Crne Gore, ali teren nije u najboljem stanju desetak dana prije susreta.

Iz Nogometnog kluba Čelik zabrinuli su bh. javnost saopćenjem u kojem se navodi da je u potpunosti obustavljeno održavanje travnjaka. Kako navode, krivac za to je Grad Zenica koji finansira kompaniju koja održava teren.

“Krajem prošlog mjeseca na adresu NK Čelik Zenica, Grada Zenica i Nogometnog saveza BiH stigao je dopis kompanije Alba Zenica d.o.o. Zenica u kojem se navodi da zbog nepotpisivanja ugovora s Gradskom upravom kompanija Alba Zenica prestaje održavati travnjak stadiona Bilino Polje, iako su, kako navode, dobili informaciju iz Gradske uprave da je njihova ponuda prihvaćena. U dopisu Alba Zenica d.o.o. Zenica navodi i da na ime ovogodišnjeg održavanja travnjaka Bilino polje do sada nije naplatila niti 1 KM od Grada Zenica”, naveli su u saopćenju NK Čelik.

Iz zeničkog kluba naveli su da iz drugih bh. gradova stižu pozitivne priče o podršci lokalnih političkih struktura, ali da u njihovom gradu podrška izostaje.

“U klubu smo čekali razvoj situacije u nadi da će se konačno pristupiti potpisivanju ugovora između Grada Zenica i Alba Zenica d.o.o. Zenica, međutim, koliko nam je poznato, do potpisivanja ugovora još uvijek nije došlo, a Alba Zenica je obustavila usluge održavanja travnjaka Bilinog polja sve do potpisivanja ugovora s Gradom Zenica. I dok nam konstantno od strane čelnika protivničkih klubova s kojim se NK Čelik Zenica susreće pristižu izuzetno pozitivne priče o podršci političkih struktura s gradskih, općinskih i kantonalnih nivoa njihovim projektima, Gradska uprava Grada Zenica, osim što je preko zakupnina od poslovnih prostora oštetila naš klub za iznos od gotovo 400.000 KM, sada i na ovaj način sabotira oporavak kluba i na tom putu mu ostaje jedina prepreka”, zaključuje se u saopćenju NK Čelik.

Utakmica BiH – Crna Gora zakazana je za 23. septembar. Bit će to šansa da Zmajevi izbore prvo mjesto koje bi donijelo plasman u viši rang Lige nacija, ali i osiguralo eventualni baraž ukoliko ne uspijemo otići na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista