MENI

5

Zmajevi u meču bez rezultatskog značaja poraženi od Rumunije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je Bukureštu na stadionu Giulesti od Rumunije rezultatom 4:1 u okviru 6. kola UEFA-ine B Lige nacija.

Zmajevi su već ranije osigurali prvo mjesto u grupi pa je ovaj susret bio odlična prilika za selektora Ivayla Peteva da provjeri formu i umijeće igrača koji su ranije imali nešto manju minutažu. Rumuni su uprkos trijumfu ispali u niži rang takmičenja.

Domaći su poveli u 38. minuti. Man je ostao sam na desnoj strani, nakon toga se namjestio na lijevu nogu i matirao Vasilja. Iako je sudija prvobitno poništio gol Mana, VAR je reagovao i sudija je pokazao na centar.

Samo tri minute kasnije Alibec je izašao sam ispred Vasilja, predriblao ga i nakon toga šutirao, ali Saničanin je izbio s gol-linije. Do isteka prvog dijela velike šanse propustili su Man i Sorescu, ali na svu sreću ostalo je 1:0.

U nastavku je Petev pokušao promijeniti tok igre izmjenama i naš tim je djelovao nešto bolje, a u 59. minuti propustili smo dvije najbolje šanse.

Duljević je ubacio Prevljak odlično šutirao, ali golman Rumunije odbrani njegov pokušaj. Nakon kornera, Saničanin je glavom šutirao malo pored gola.

Rumunija je vodstvo udvostručila u 73. minuti kada je Puškaš dobro ispratio ubačaj s lijeve strane i iz blizine je matirao Vasilja za 2:0. Jučer rezervista, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine malo nakon ulaska na teren smanjio je zaostatak nakon fantastične asistencije Amara Dedića koji je još jednom pokazao da smo dobili nogometaža na duže staze.

Samo dvije minute kasnije Ratiu je iskoristio neodlučnost naše odbrane i povisio je na 3:1, dok je raspoloženi Puškaš sjajnim golom u 86. minuti postavio konačnih 4:1.

Zmajevi su tako doživjeli prvi poraz u Ligi nacija, ali već ranije su osigurali prvo mjesto u grupi i ovaj posrtaj nas neće puno poremetiti. S druge strane, Rumunija je ispala u C Ligu nacija s obzirom da je Finska kao gost pobijedila Crnu Goru rezultatom 2:0.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista