MENI

1

Zmajevi u sjajnoj atmosferi u Mejdanu savladali Kosovo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi put u tri dana savladala je selekciju Kosova. Nakon Prištine slavili su u tuzlanskom Mejdanu rezultatom 25:18 u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su sada na omjeru od dvije pobjede i dva poraza, te mogu gajiti nade da će se dokopati plasmana na veliko takmičenje, obzirom da i 4 najboljeplasirane trećeplasirane ekipe u grupi idu dalje.

Prvo poluvrijeme utakmice bilo je jako neefikasno i viđeno je svega 17 pogodaka obzirom da smo na odmor otišli sa tri gola prednosti 10:7, a briljirao je Ahmetašević na golu Zmajeva sa čak 11 odbrana.

Smanjili su gosti u 39. minuti na 13:12, ali tada dva vezana gola postiže Herceg, dok na golu nastavlja briljira Ahmetašević i BiH ostaje u vodstvu. Sjajno je do kraja branio Ahmetašević i definitivno je prvo ime pobjede BiH, a na kraju je završilo 25:18, a Ahmetašević je upisao 19 odbrana.

U preostala dva kola kvalifikacija BiH dočekuje Sloveniju 27. aprila, a tri dana poslije gostuje Crnoj Gori.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se prve dvije reprezentacije u grupi i najbolje četiri od osam trećeplasiranih selekcija po grupama. BiH je za plasman potrebna još jedna pobjeda, a u određenom scenariju na EP može i s bodom

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista