MENI

1

Zmajice se okupile u Osterfeldu, košarkašice očekuju nove izazove

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se večeras u njemačkom Osterfeldu pred utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Goran Lojo na raspolaganju ima sljedeće igračice: Milica Deura, Courtney Hurt, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Dragana Zubac, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Gabriela Visković i Jovana Mandić.Tokom večeri ekipi su se još priključile Nikolina Zubac, Ajla Selimović i Milina Mišeljić.

Podsjećamo od dresa nacionalnog tima oprostile su se Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Nikolina Elez, Jonquel Jones i Matea Tavić pa će bh. selekcija u narednim susretima nastupiti u izmijenjenom sastavu.

“Na spisku su neke nove igračice od kojih očekujemo da već sad budu bitan segment tima, kao i one za koje vjerujemo da pred sobom imaju svijetlu budućnost. Poštujemo odluku djevojaka koje su odlučile da više ne budu sa nama. Posebnu zahvalnost dugujemo našoj Jonquel Jones, koja je dala ogroman doprinos najvećem uspjehu u historiji reprezentacije. Bila je istinski lider ekipe koja je osvojila peto mjesto na Eurobasketu i osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo te zauzela visoko 14. mjesto na FIBA rang-listi. Ostavila je srce na terenu u svakoj utakmici za BiH, to nikada nećemo zaboraviti”, izjavio je selektor Lojo.

Danas ujutro reprezentacija će obaviti prvi trening. Utakmica Njemačka – BiH igra se u četvrtak u Weissenfelsu (19 sati).

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista