MENI

20240214101316_816787

Zmajići remizirali sa Velsom

Mlada fudbalska U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom meču u Antaliji remizirala 2:2 sa odgovarajućom selekcijom Velsa.

Prvu priliku je imao Malik Tubić u 5. minuti kad je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola. U 25. dosuđen je jedanaesterac za Vels kada je Ivan Kraljević prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Olivera Bostocka. Igrač nad kojim je napravljen prekršaj Bostock je preuzeo odgovornost, a golman Mladen Jurkas brani njegov udarac. Velšani dolaze do prednosti u 31., a strijelac je bio Josh Gentles.

Izabranici selektora Admira Raščića izjednačuju rezultat u 52. minuti. Siniša Ristić je šutirao sa distance, golman Velsa kratko odbio loptu, a na nju natrčava Malik Tubić i šalje je u mrežu za 1:1. Nastavili su „zmajići“ sa napadima pa u 63. preokreću rezultat. Malik Kolić iz slobodnog udarca sa lijeve strane šalje loptu na drugu stativu za Tubića koji postiže svoj drugi gol na utakmici. Velšani izjednačuju rezultat u 4. minuti sudijske nadoknade vremena golom Louisa Griffithsa.

Ove selekcije će u Antaliji odigrati još jedan meč 16. februara.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista