MENI

1

Zrinjski i Željezničar danas u Čitluku igraju derbi kola, Rendulić vjeruje u trijumf

Vodeća ekipa m:tel Premijer nogometne lige BiH i aktuelni prvak BiH Zrinjski danas na čitlučkim Barama igra derbi kola sa sarajevskim Željezničarom, a trener mostarske ekipe Krunoslav Rendulić vjeruje u nastavak pobjedničke serije njegove ekipe.

– Imali smo zaista izazovnu prošlu sedmicu, a ako uračunamo i ranije utakmicu sa Širokim, imali smo tri teške u nizu i sve smo ih riješili u svoju korist. Nemamo vremena za pretjerana slavlja jer nas već sutra očekuje nimalo lagan izazov. Željezničar je dobra ekipa, jedna stvar nam malo ne ide u prilog, a to je promjena trenera. Novi trener i smjena obično donose pozitivnu energiju, očekuje nas zahtjevna utakmica, ali mi smo na to spremni – najavio je Rendulić sutrašnju utakmicu.

Očekuje da njegova momčad nastavi u istom ritmu, da pruži dobru igru i ubilježi još jednu pobjedu.

– Željezničar u zadnje vrijeme jest u nekom rezultatskom deficitu, ali to je dobra ekipa, imaju jako dobar napadački potencijal, imaju nezgodna krila, imaju iskustva. Momčad su koja ima glavu i rep – istakao je.

Otežavajuća okolnost za Renudlića u sutrašnjoj utakmice predstavlja zdravstveni bilten Plemića.

– Što se tiče povreda, stanje u momčadi je daleko od idealnog. Sigurno je da Tičinović nije spreman, Ilinković ima sitnih problema od susreta s Tuzlom te ni on neće igrati. Imamo još nekoliko igrača koji imaju viroze pa ćemo shodno tome složiti momčad za sutra – kazao je Rendulić.

Trener Zrinjskog kazao je kako je iznimno zadovoljan mladim igračima kojima je pružio šansu u zadnjih nekoliko utakmica te je dodao kako u mlađim kategorijama ima iznimno perspektivnih momaka koji
će za koju godinu biti jako važni članovi prve momčadi.

– Čini mi se da je Velež, uz nas, najbolja ekipa u proljetnom djelu sezone, u najvećem su zamahu i siguran sam da će oni dohvatiti Evropu, sve je još otvoreno jer su tu Borac, Široki pa i Željezničar. Što se tiče borbe za ostanak svatko ima svoje šanse i svatko ima pravo da se nada – zaključio je Rendulić.

Trenutno traju radovi na postavljanju novog travnjaka na stadionu pod Bijelim brijegom, a trener Zrinjskog nada se da će njegova momčad do kraja sezone uspjeti odigrati barem jednu utakmicu na svom stadionu.

– Kao što znate, prvi rokovi su probijeni, nezahvalno je davati neke prognoze. Bit ćemo sretni ako našu zadnju domaću utakmicu budemo igrali u Mostaru, na našem stadionu – poručio je Rendulić.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara na rasporedu je u petak, 14. travnja, u Čitluku na stadionu Bare s početkom u 15 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista