MENI

888

Zrinjski otputovao u Birmingham: ‘Najveća utakmica u historiji kluba’

Fudbaleri bh. prvaka Zrinjskog iz Mostara jutros su otputovali u Birminghamu, gdje će sutra igrati meč 2. kola Konferencijske lige protiv Aston Ville.

U dobrom raspoloženju i nakon čak četiri pobjede u prethodnih deset dana, Zrinjski se zaputio ka Engleskoj gdje će, po mišljenju trenera Krunoslava Rendulića, odigrati najveću utakmicu u klupskoj historiji.

“Ovo je najveća utakmica u historiji kluba i svi smo privilegovani što smo dio toga. Kada razmišljamo o ovoj utakmici boli nas glava, ali to je privilegija, jer koliko bi trenera i klubova dalo novac da budu na našoj poziciji. Na našu radost, mi smo u toj poziciji”, rekao je Rendulić, te dodao:

“Aston Villa je u vrhu Premier lige, u ovom trenutku je efikasnija od Manchester Cityja i mislim da to dovoljno govori. Ako su oni u stanju zabiti šest golova Brightonu, onda je jasno o kakvom timu je riječ. Ne idemo mi tamo na izlet, idemo odigrati kvalitetno i dati svoj maksimum. Za šta će taj maksimum biti dovoljan, vidjet ćemo”.

Poslije prvog kola, Zrinjski je prvi u grupi E Konferencijske lige i to je nešto što su bh. klubovi do jučer mogli samo sanjati.

“Naš cilj je osvojiti što više bodova, osvojili smo već tri a siguran sam da nećemo na tome ostati. Tabela trenutno izgleda nerealno, ali tek je prošlo prvo kolo. Imat ćemo mi još šta za reći u ovoj grupi”.

Utakmicu je najavio i kapiten Nemanja Bilbija.

“Ovo je velika, prevelika utakmica i za nas, za BiH, za Mostar. Ko bi rekao da ćemo uoči ove utakmice mi biti prvi, a oni posljednji, a mi idemo da uživamo i damo svoj maksimum. Aston Villu ne treba puno analizirati, dolaze iz najjače lige, moramo dati maksimum a da oni nemaju svoj dan da bismo napravili dobar rezultat. Svi mi pratimo Premier ligu i jedva čekam da zaigramo protiv Ville”.

Meč Aston Villa – Zrinjski igra se sutra s početkom u 21 sat, uz direktan prenos na Areni Sport.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista