MENI

9

Zrinjski protiv Veleža proslavio duplu krunu, meč u Zenici obilježilo divljačko ponašanje navijača i tuča igrača

Kao što je bilo i očekivano finalni duel nogometnog Kupa BiH po mnogočemu nećemo pamtiti po dobrom. Zrinjski je u meču u kojem nismo mnogo vidjeli od igrača oba tima dao dovoljno za minimalno slavlje i osvajanje prve duple krune u BiH, ali niko ne priča o sportskom nadmetanju nakon završetka utakmice.

Najprije su navijači Zrinjskog okrenuli leđa intoniranju himne i pokazali svoja razmišljanja, a nakon meča nemile scene viđene su i na dijelu tribina na kojima su smješteni navijači Veleža, ali i na terenu.

Burno je bilo u finišu utakmice Veleža i Zrinjskog, a i nakon posljednjeg zvižduka Luke Bilbije, arbitar iz Prijedora je dobro odradio svoj posao za vrijeme trajanja utakmice, a nakon meča bilo je više iskri nego li u regularnih 90 minuta susreta.

@onlyviral77 TUČA IGRAČA VELEŽA I ZRINJSKOG NAKON UTAKMICE! 🚨🚨🚨 #foryoupage #fyp #viral #bosnia🇧🇦 #balkan #serbia🇷🇸 #zrinjskimostar #velez #sramota #bruka ♬ original sound – OnlyViral

Igrači i stručni štabovi oba tima sukobili su se na terenu, a epilog je pet crvenih kartona.

Uvidom u zvanični zapisnik utakmice prvi je u petoj minuti nadoknade zaradio Edo Vehabović zbog vrijeđanja i upotrebe vulgarnog i uvrijedljivog riječnika prema pomoćnom sucu Arnelu Novaliću. Nakon meča je zbog nasilništva pocrvenio Omar Pršeš, koji je nogom udario suparničkog igrača , a potom i Tino Blaž Lauš, koji je rukama uhvatio protivničkog igrača za vrat.

Iz redova Zrinjskog je crvene kartone dobili su Franko Sabljić i Tomislav Kiš, također zbog nasilništva. Mladi Sabljić je rukom udario protivničkog igrača u predjelu glave, dok je Kiš rivala uhvatio za vrat. Sve navedene igrače čeka suspenzija koja se prenosi u Premijer ligu BiH. Tako će Velež bez pomenutog trojca biti u nedjelju protiv Sarajeva, a vjerovatno i u posljednjem kolu protiv Posušja.

Ni navijači Veleža nisu se prikazali u fer i sportskom duhu, obzirom da su na Bilinom polju čupali stolice i gađali predstavnike Plemića, a neki od njih su zadobili i ozbiljnije povrede te je sigurno da bi Velež u skoroj budućnosti mogao biti lišen usluga Rođenih na domaćim susretima.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista