MENI

1

Zrinjski rutinski savladao Velež, Sarajevo i Željezničar bez pogodaka

Zrinjski je sinoć zasluženo slavio na stadionu Rođeni i savladao Velež 1:3 u mostarskom derbiju i dodatno se učvrstio na liderskoj poziciji m:tel Premijer lige BiH.

Domaćin je na stadionu Rođeni na startu meča djelovao nešto bolje, ali ipak su Plemići poveli. Šikalo je napravio kardinalnu grešku u 19. minuti ispred svog šesnaesterca, praktično dodao loptu pravo u noge Ilinkoviću koji matira Bogdanovića prizemnim udarcem. Pogotku je kumovala i loša reakcija golmana Veleža.

Devet minuta kasnije Rođeni se vraćaju u igru. Odličan pas u srce šesnaesterca Plemića uputio je Lauš, na pravom mjestu se našao Haskić i rutinski zatresao mrežu.

Gosti do nove prednosti dolaze 10-ak minuta prije odlaska na odmor, Kiš je sjajno iskoristio centaršut Ćužea. Tačku na “i” stavio je Ivančić na dodavanje Kiša za 1:3.

Istog dana veliki debi vječitih rivala odigrali su Sarajevo i Željezničar u nešto ranijem terminu od 13 sati u Zenici. U meču bez publike, nije viđeno mnogo, svega jedan udarac u okvir gola, 4 žuta karton i 4 kornera.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista