MENI

2

Zrinjski slavio u Armeniji

Nogometaši Zrinjskog upisali su pobjedu na gostovanju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv armenskog Urartua rezultatom 1-0, a pogodak odluke postigao je Matej Senić.

Obje ekipe oprezno su krenule u utakmicu, a prvo poluvrijeme završilo je 0-0. Najveća prilika Zrinjskog u prvom poluvremenu bila je u 36. minuti kada je nakon Tičinovićeveg ubačaja Malekinušić glavom pogodio stativu protivnika.

Domaća ekipa prva je zaprijetila u drugom poluvremenu, u 54. minuti Zhirayr Margaryan iz slobodnjaka pogađa gredu. Zrinjski je kroz veći dio susreta bio bolja ekipa i svoju dobru igru je krunisao pogotkom u 89. minuti.

Zvonimir Kožulj je odlično nabacio iz kornera, a njegovu loptu dočekao je Matej Senić, koji odličnim udarcem glavom šalje loptu iza leđa golmana domaće ekipe Aleksandra Melikhova, što se na kraju i ispostavilo za konačnih 0:1.

Ako Zrinjski u uzvratu 18. jula uspije izbaciti Urartu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrao bi protiv boljeg iz ogleda Slovana iz Bratislave i luksemburškog Swift Hesperangea. 

Ukoliko se dogodi gori scenarij, ako ispadne, išao bi u drugo kolo kvalifikacija za Konferenciju ligu na poraženog iz okršaja rumunjskog Farula i moldavskog Šerifa.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista