MENI

7

Zrinjski u mostarskom derbiju savladao Velež i preuzeo vodeću poziciju Premijer lige BiH!

Nogometaši Zrinjskog uspjela je stići do nove pobjede, pošto je u velikom mostarskom derbiju savladala Velež sa minimalnih 1:0. Bio je to zaostali meč 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a s nova tri boda su Plemići zasjeli na lidersku poziciju na tabeli.

Za pobjedu tima Sergeja Jakirovića nad Rođenim, pogodio je Almir Bekić, koji je na otvaranju utakmice postigao nevjerovatan gol sa gotovo 30 metara.

Sada Zrinjski ima dva boda više od drugoplasiranog Širokog Brijega, te utakmicu manje od tima s Pecare. Podsjetimo, ostalo je da Plemići nadoknade još meč 7. kola protiv Tuzla Cityja.

Potpuno je dominirao Zrinjski i u 9. minuti odigrava prelijepu akciju, te dolazi do velike prilike. Niko Janković je glavom spustio loptu za Silvija Ilinkovića, ali Amar Kvakić blokira njegov šut u zadnji trenutak. No, poslije kornera koji je došao nakon toga nije bilo spasa za Rođene.

Janković je odigrao povratnu loptu za Almira Bekića, on s gotovo 30 metara silovito šutira, a lopta od prečku završava u mreži gola Veleža za 1:0! Spektakularan je to bio gol lijevog beka Plemića.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista