MENI

1

Zvanično: Miralem Pjanić iz Barcelone prešao u Sharjah FC

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić zvanično je potpisao ugovor sa ekipom Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako su ranije najavili španski mediji, Pjanić je prihvatio ponudu iz UAE-a i potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan oko tri miliona eura po sezoni.

Bh. nogometaš odrekao se preostalih primanja iz ugovora koji ga je vezao za Barcelonu do 2024. godine, a zauzvrat Katalonci su ga besplatno pustili u UAE.

Sharjah FC je najuspješniji klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa šest titula, osam Kupova i dva Superkupa. U njihovoj trenutnoj ekipi nastupaju uglavnom domaći igrači i nekoliko Brazilaca, a među strancima izdvaja se ime bivšeg španskog reprezentativca, nekadašnji igrača Barselone Paco Alcacera.

Iako je trener Barcelone Xavi Hernandez tokom pripremnog perioda rekao da ga je Pjanić uvjerio u svoje kvalitete i da će ostati u timu, od starta je bilo jasno da je preokobrojan.

Pjanić je jedan od trojice igrača koji nisu dobili ni minutu u dosadašnjim zvaničnim utakmicama Barcelone, nakon čega je odlučio da promijeni sredinu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista