MENI

foto-djokovic-osvojio-laureus-nagradu-jelena-odusevila-izdanjem-glyhthqxkaalwpl_66276061211f3

Đoković osvojio Laureus nagradu, Jelena oduševila izdanjem

Srpski teniser Novak Đoković proglašen je najboljim sportistom svijeta u 2023. godini na dodjeli Laureus nagrada.

Peta prestižna nagrada izjednačila ga je sa legendarnim Švajcarcem Rogerom Federerom.

Đoković je po peti put u karijeri osvojio nagradu Laureus nakon što je lani osvojio tri od četiri “grand slam” turnira (Australian Open, Roland Garros, US Open) te je igrao finale na četvrtom (Wimbledon).

Tom Brady uručio je nagradu prvom teniseru svijeta.

“Djeluje mi nevjerovatno da od tebe dobijam ovu nagradu. Ti si neko na koga se ugledam i u životu, ne samo u sportu. U posljednjih sat vremena gledao sam nevjerovatne sportiste koji su napravili nevjerovatan uticaj na svijet sporta. Želim svima da čestitam na uspjesima, nominacijama i osvojenim nagradama”, rekao je Đoković.

“Veoma posebna noć. Ova nagrada je došla kao rezultat izvanredne sezone, jedne od najboljih u mojoj karijeri. Nagradu dugujem mom timu, koji je bio uz mene prošle godine. Iako sam sam na terenu, iza kulisa je ovo ipak timski uspjeh. Drago mi je što sam večeras predstavio Srbiju i što sam donio još jedan trofej u istoriji sporta, možda i najvažniji, s obzirom da su 68 članova Laureus akademija šampioni i legende”, kazao je Đoković.

Španska fudbalerka Aitana Bonmanti osvojila je nagradu najbolju sportistkinju.

Bonmati je prošle godine izabrana za najbolju igračicu u izboru FIFA-e, bila je osvajačica Zlatne lopte, a proglašena je i za najkorisniju igračicu (MVP) Svjetskog prvenstva na kojemu je Španija osvojila naslov prvaka.

Sportiste za nagradu Laureus nominuju predstavnici svjetskih medija, a pobjednike bira 69 članova Svjetske sportske akademije Laureus. Nagrada je osnovana 2000. godine.

Jelena se na dodjeli nagrada pojavila u kreaciji srpske dizajnerke Dragane Ognjenović, čija je cijena 500 eura. Uz jednostavnu šminku i frizuru, oduševila je izdanjem.

Novak je nosio odijelo italijanskog brenda Brunello Cucinelli.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista