MENI

1

Najtužniji dan u historiji tenisa je stigao, Federer se oprostio

Roger Federer, 41-godišnji švicarski teniser i osvajač 20 Grand Slam naslova, objavio je kraj velike karijere. Odigrat će još Laver Cup sljedeće sedmice u Londonu.

Na društvenim mrežama mnogi teniseri oglasili su se povodom Federerovog oproštaja. “Volim te, Roger. Hvala ti za sve što si učinio u tenisu i sa mnom. Svijet tenisa nikada neće biti isti bez tebe”, komentar je Argentinca Juana Martina del Potra, koji je 2009. godine pobijedio Federera u finalu US Opena.

“Živio, Roger. Hvala na podijeljenim sjećanjima, prijatelju. Bila je častodijeliti vrijeme i iskustvo na najsvetijim terenima u našem sportu. Ne budi stranac”, napisao je Andy Roddick, Amerikanac koji je od Federera izgubio četiri Grand Slam finala. Roddick se čak i našalio na svoj račun rekavši da je ovo pravo vrijeme da počne trenirati za Wimbledon. “Najtužniji dan u tenisu. Hvala, g. Federer”, poruka je legendarnog Španca Davida Ferrera, a Kanađanin Denis Shapovalov napisao je da mu je bila privilegija dijeliti teren sa Švicarcem.

“Roger Federer je prvak. Ima najkompletniju igru svoje generacije i zarobio je srca ljubitelja sporta širom svijeta nevjerojatnom brzinom na terenu i snažnim teniskim umom. Imao je historijsku karijeru s uspomenama koje će živjeti i dalje. Čestitamo, Roger Federer. Želimo ti sve najbolje dok se tvoje putovanje nastavlja”, poručila je Billie Jean King, legendarna američka teniserka.

Legendarni Švicarac ovu vijest saopštio je danas poslijepodne na zvaničnim društvenim profilima te je naveo kako se oprašta od tenisa gdje je godinama bio u samom vrhu.

Posljednji turnir na kojem će legendarni Fedex igrati je Laver Cup koji se naredne sedmice igra u Londonu.”Protekle tri godine za mene su bile ogroman izazov kada su u pitanju povrede i operacije. Radio sam naporno kako bih se vratio u formu, ali znam koji su mi kapaciteti tijela i poruka je tu sasvim jasna”.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista