MENI

Foto: Zrinjski
Foto: Zrinjski

Zrinjski se plasirao u finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca

Zrinjski je sinoć u Mostaru ugostio Slogu iz Doboja u revanš meču polufinala Kupa BiH i savladao je rezultatom 3:0 za plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sloga je u prvom meču uspjela zaustaviti Plemiće, bilo je tada 0:0, a u revanšu su domaći ipak pokazali da su u ovom trenutku jači tim i zasluženo prolaze u finale.

Vlado Jagodić je u najavi meča kazao da ima neke ideje, da se njegov tim ne predaje, te da će pokušati da ispiše istoriju i prođe u finale, ali Dobojlije na kraju nisu uspjele iako su pružili dosta dobar otpor.

U 15. minuti zicer za domaće, kada je Mulahusejnović šutirao malo iskosa, ali pored stative. Potom se Sloga probudila, imala nekoliko dobrih napada, no onda slijedi pogodak koji je usmjerio utakmicu u jednom smjeru. U 40. minuti Ilinković je sa 25 metara centrirao, niko nije dirao loptu i ona odsjeda u mreži.

Bradarić je još do kraja poluvremena pokušao iz slobodnjaka, lopta ide preko gola. Do 57. minute se stvari nisu mijenjale, a onda slijedi lijepa akcija Plemića i gol Ćužea na centaršut Malekinušića za velikih 2:0.

Sve je završeno u 65. minuti. Mulahusejnović je udarcem sa 15 metara savladao Traku i riješio pitanje putnika u finale.

Preključe je Borac eliminisao Široki u prvom polufinalu, pa će Mostarci i Banjalučani sljedećeg mjeseca igrati za trofej.

Zrinjski je dva puta osvajao Kup, 2008. i 2023. godine, dok je Borac jednom bio osvajač i to 2010. godine. Ova dva tima bore se i za titulu u Wwin ligi BiH, a Plemići trenutno zaostaju sedam bodova sedam kola prije kraja.

Polufinale Kupa BiH:
Zrinjski – Sloga Meridian 3:0

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista